Bobal: Koningin van Valencia

03 10, 2019

Bobal: Koningin van Valencia

De Bobal druif is zonder enige twijfel de koningin van de druivenrassen in de regio Valencia en voert de heropstanding aan van de lokale druivensoorten.

Bobal is een druif die reeds gedurende vele eeuwen geplant werd in Utiel-Requena, de appellatieregio rond Valencia.

In een klein charmant dorpje genaamd Casas De Moya, verborgen in de bergen achter Valencia, liggen de wijngaarden van Bodega De Moya. Dit wijnhuis werd opgericht door het Belgische koppel Yves en Sofie Laurijssens en is gebaseerd op familiewaarden, hard werk en traditie.

Bodega De Moya is een project waarin op ontdekking gegaan wordt in de wijngaarden van Valencia en gebruikt gemaakt wordt van de lokale druivenrassen. Zo combineren de wijnmakers het beste van twee werelden: Oude wijnranken en bijna uitgestorven druivenrassen aan de ene kant en de modernste technieken voor het maken van de wijn aan de andere kant.

De hoogte van hun verschillende percelen varieert tussen 800m en 950m. Dit garandeert grote verschillen tussen de dag- en nachttemperaturen waardoor de druiven optimaal kunnen rijpen. De oude ranken staan op een arme, zanderige leemgrond met veel kiezels en geven een zeer laag rendement van druiven met een hoge kwaliteit waarmee rijke en complexe wijnen gemaakt worden die erg goed combineren met lekker eten.

Bobal-wijnranken produceren grote, compacte trossen van middelgrote druiven en zijn extreem bestand tegen droogte. Bobal behoudt zijn zuurtegraad beter dan welke andere druivensoort in een warm klimaat en levert goed gestructureerde, fluweelzachte en frisse rode wijnen op met een diepe kleur en een zachte afdronk.

Wij verkiezen de Maria De Moya als ideale herfstwijn!

Bekijk al de wijnen van Bodega De Moya hier.

 

 





zie ook Blog

Chiara Condello
Chiara Condello

04 12, 2023

eigenzinnig sangiovese-talent uit Romagna

lees verder

Op zoek naar de eeuwenoude Matsu wijngaarden
Op zoek naar de eeuwenoude Matsu wijngaarden

16 10, 2023

wijn van en voor het volk

lees verder

Giulia Negri: The Barolo Girl
Giulia Negri: The Barolo Girl

21 10, 2022

Ze maakt wijnen om je te verbazen!

lees verder