Vicari

Vicari is een historische familie in het dorp Morro D'Alba, sinds vele eeuwen verbonden met wijnbouw.

Vandaag is wijnmakerij Vicari een klein familiebedrijf dat gerund wordt door Nazzareno en zijn twee kinderen Vico en Valentina. De Vicari waren "quelli del pozzo buono" (die van de goede bron), omdat er in hun straat een grote put was en nog steeds bestaat, waar in het verleden de inwoners van Morro D'Alba naartoe gingen voor drinkwater. Vandaag de dag herinnert elk label op elke fles deze geschiedenis, met de vermelding "Del Pozzo Buono". Het logo van het bedrijf is trouwens de tekening van de oude historische bron.

In 1990 bottelde Vicari Nazzareno zijn eerste 200 flessen Verdicchio en Lacrima, waardoor de lange wijntraditie die al zo diep in zijn familie zit, weer voelbaar werd.

Vandaag is Vico, ondersteund door de zorgvuldige leiding van Nazzareno, bezig met de productie en het beheer van de wijnmakerij, terwijl Valentina zich volledig toelegt op de promotie en verkoop van hun wijnen.

De familie volgt met uiterste aandacht alle stadia van het wijnproductieproces, altijd op zoek naar de hoogste kwaliteit.