Almenkerk

In 2002 verhuisde de familie Almenkerk naar Zuid-Afrika en gingen ze op zoek naar een boerderij met perfecte grond, koel klimaat en een mooie plek om te wonen. Ze overwogen de aankoop van een veelbelovend onroerend goed in Stellenbosch toen een vriend aandrong een om de Elgin Valley te bezoeken. Nauwelijks een week later tekenden ze de papieren en waren ze de trotse eigenaars van een ... Apple Farm!

Een paar jaar later heeft de familie Almenkerk nu 14,5 ha wijngaarden in productie - en nog steeds genieten ze van 4 hectare appels en peren. De beslissing van welke druiven te planten - en waar deze te planten - is een project op zich. Ze gebruikten raadgevers en hoogleraren in combinatie met een gezamenlijke ervaring van meer dan een eeuw. Daarbovenop baseerden ze hun keuze op de infrarood-en satellietbeelden, bodemmonsters, en elektromagnetische scans van de bodem. De inbreng van de vorige eigenaar en de arbeiders die al heel hun leven op de boerderij woonden, was ook van cruciaal belang in deze beslissingen.

Na het diepe omploegen van de bodem, werden er specifieke cultivars geplant op hun meest geschikte plaats waarvan nu prachtige wijnen geoogst worden.