Bodega del Fin del Mundo

Alle dromen worden geboren uit een uniek moment van inspiratie, maar sommige kunnen alleen worden gerealiseerd dankzij de niet-aflatende vastberadenheid van dromers. Zo was het ook met Bodegas del Fin del Mundo, dit wijnhuis werd geboren dankzij het visionaire inzicht van Julio Viola, die de oprichting bedacht van een nieuw wijngebied in het prachtige Patagonië een land dat wordt erkend om zijn uniekle schoonheid.

Bodegas del Fin del Mundo was het eerste wijnbedrijf dat in San Patricio del Chañar werd gebouwd, waarmee de productie van wijn in dit bevoorrechte gebied werd ingeluid.

870 hectares aan uiterst gezonde wijngaarden groeien en bloeien in deze unieke landschappen van Patagonische woestijn op bodems van zandsteen en rotsen. Ze werden aangeplant vanaf 1999. Via drukirrigatie met water afkomstig uit de Neuquén rivier, een rivier bestaande uit smeltwater afkomstig van het Andes gebergte, worden de arme bodems gevoed. Een temperatuurverschil van meer dan 20°C tussen dag en nacht, moderne technologie, het spectaculaire Patagonische terroir,…  alles is aanwezig om de honger naar kwaliteit te stillen.

Intense zonnenstralen aan de bijna immer heldere hemel zorgen voor een perfecte afrijping van de druiven. Lage vochtigheid en schaarse regenval houden de wijngaard buitengewoon gezond. Druiven met een zeer goede balans die kleur, aciditeit, aroma's en structuur aan de wijnen geven. Wijnen met een persoonlijkheid en consistente stijl.

Bodegas del Fin de Mundo heeft als doel om grote wijnen van topkwaliteit te produceren die de essentie van het Patagonische terroir weerspiegelen en ze bereiken dat dankzij de dagelijkse inspanningen die alle medewerkers van het wijnhuis blijven leveren met evenveel passie als de eerste dag.