Laherte Frères

Reeds 7 generaties lang is de familie Laherte gedreven door de zoektocht naar de perfecte Champagne. 

Jean-Baptiste Laherte richtte het familielandgoed op in 1889 en plantte de meeste wijnstokken in het dorp Chavot. Het landgoed groeide geleidelijk over generaties heen en beslaat vandaag meer dan 11 hectare door de Champagnestreek. De zesde en zevende generatie werken nu samen om wijnen te maken die net als zij zijn - puur, oprecht en authentiek. Ze delen hun ervaring en bundelen hun krachten om het beste uit dit prachtige erfgoed te halen.

Sinds 2005 geeft Aurélien Laherte - de zevende generatie - een nieuwe dimensie aan het landgoed. Hij treedt hiermee in de voetsporen van zijn vader Thierry en zijn oom Christian, de broers Laherte. Gepassioneerd promoten ze de waarden van de familie en blijven ze het beste uit het terroir halen.

Hun wijnbouwfilosofie wordt gekenmerkt door tradities en een diep respect voor wat hun erfgoed en regio bieden. Ze geven daarom prioriteit aan natuurlijke en dynamische werkwijzen.

   

Het hele jaar door gebruiken ze al hun zintuigen om de ontwikkeling van de wijnstokken nauwgezet te volgen.

De familie Laherte creëerde een reeks authentieke, pure en unieke champagnes  - authentiek zoals hun land, puur zoals hun terroir en uniek zoals hun werk. De uitdrukking "terroirwijn" krijgt hier volledige betekenis. Tegenwoordig wordt 80% van de wijnen van het landgoed gefermenteerd en gerijpt in houten vaten. Hierdoor behouden ze en benadrukken ze de kenmerken van elk van hun 75 percelen.

Doorgedreven selectie, vinificatie per perceel, onmiddellijke persing en minimale dosering zijn sleutelelementen van de wijnbouwstrategie van de familie Laherte.

Hun gepassioneerde benadering resulteert in unieke cuvées die een perfecte weergave zijn van wat de uitstekende terroirs te bieden hebben.