Vilafonté

Vilafonté is het ambitieuze prestigeproject van Mondavi Opus One’s wijnmaakster Zelma Long, die tot de beste en bekendste wijnmakers van de wereld wordt gerekend, en Mike Ratcliffe van het bekende Warwick. Een zogenaamde joint-venture, maar wel een waar de wijnmaker zelf ook daadwerkelijk actief in participeert. Een ware Zuid-Afrikaanse icoon-winery die misschien niet de goedkoopste wijnen maakt, maar zeker in vergelijking met Australië of Californië een uitermate goede prijs-kwaliteit biedt.

Vilafonté is genoemd naar de geologische ondergrond van deze wijngaard, die tussen de 750.000 en 1.500.000 jaar oud is. Deze gezonde maar voedingsarme gronden produceren zuivere, verfijnde en karaktervolle wijnen. Het domein van 42ha ligt in Paarl, in de schaduw van de Simonsberg. De wijnproductie zelf gebeurt in Stellenbosch, waarbij men gebruik maakt van de meest geavanceerde technieken.

Het Vilafonté team combineert een unieke combinatie van kennis, vaardigheden, internationaal perspectief en internationale erkenning. De wijnen van Vilafonté worden tot de beste bordeauxblends van Zuid-Afrika gerekend en ze zijn op weg om het eerste luxe wijnmerk uit Zuid-Afrika te worden. De Aziatische markt is enorm wild van deze wijnen. Daar worden ze nu al naast de absolute topnamen uit Bordeaux geplaatst. Verzamelaarswijnen voor de echte liefhebbers!