Giulia Negri: The Barolo Girl

21 10, 2022

Giulia Negri: The Barolo Girl

De jonge Giulia Negri, geboren in Palermo maar opgegroeid in Rome, reisde na haar medische studies naar het Franse Bourgogne waar ze verliefd werd op... wijn.
Giulia werkte sinds 2010 in gerenomeerde Bourgogne wijnhuizen en liet overal een verbluffende indruk na. De internationale pers ontdekte haar snel toen ze in 2013 haar eerste Barolo maakte (waar wij gelukkig een flesje mochten van proeven 😋 ).
Door een gelukkig toeval had haar vader (meer als investering) jaren geleden een wijngaard aangeplant op één van de mooiste gronden in het Barologebied, die dan ook meteen aan Giulia geschonken werd.
Haar bijnaam "The Barologirl" is een verwijzing naar oa Elio Altare en Angelo Gaja die de Barolowereld op hun kop zetten met moderne technologiën en als bijnaam "The Baroloboys" kregen. Giulia Negri durft 't aan om die wereld opnieuw om te gooien en met eenvoud, netheid en passie verbluffende wijnen te maken.
Als je haar in de herfst tegenkomt zie je meteen dat zij de vrouw is achter de wijnen want haar handen zijn gekrast van het werken in de wijngaard en violetrood van het werken met Nebbiolodruiven in de kelder.
Ontdek haar wijnen hier
zie ook Blog

Wist je dat bavianen van Pinot Noir houden?
Wist je dat bavianen van Pinot Noir houden?

14 11, 2022

een wondere wereldreis door Dennis van den Buijs

lees verder

EGO Bodegas
EGO Bodegas

18 11, 2021

Ecologische wijnbouw wordt steeds belangrijker

lees verder

Oogstrapport Spanje 2019
Oogstrapport Spanje 2019

06 01, 2020

Een schaarse maar kwalitatieve jaargang

lees verder