Belgen met een droom

22 02, 2019

Belgen met een droom

Almenkerk Wine Estate werd 15 jaar geleden opgericht door Joris van Almenkerk (toen 25) en zijn vrouw Natalie, een sympathiek koppel uit Oostduinkerke met een droom.

“Niets is mooier dan een eigen wijn maken en die aan anderen laten proeven'

Hun bijzonder mooie domein ligt in de Elginvallei, vlakbij de zuidkust van Zuid-Afrika. Het – naar Afrikaanse normen – koele klimaat, de perfecte ondergrond en een grondige studie over welke druiven het meest geschikt waren, zorgen ervoor dat er nu fijne, elegante wijnen geoogst worden die hoge scores laten noteren op wedstrijden en in wijngidsen.

Door het koele klimaat rijpen de druiven iets trager dan in andere wijnregio’s in Zuid-Afrika waardoor ze expressievere aroma’s krijgen en hun frisse zuren behouden.

Momenteel hebben Joris en Natalie 15 hectare wijngaarden en produceren ze jaarlijks ongeveer 80.000 flessen wijn waarvan meer dan de helft in België verkocht worden.

Wij zijn enorme fans van hun Lace Sauvignon Blanc en Lace Rosé waarvan er hier steeds een aantal flessen koel staan om tijdens zonnige dagen te genieten van een glas wijn en te dromen… net zoals het begon bij Joris en Natalie.

Onze wijnen van Almenkerk Wine Estate

zie ook Blog

EGO Bodegas
EGO Bodegas

18 11, 2021

Ecologische wijnbouw wordt steeds belangrijker

lees verder

Oogstrapport Spanje 2019
Oogstrapport Spanje 2019

06 01, 2020

Een schaarse maar kwalitatieve jaargang

lees verder

Cava, Prosecco, Champagne?
Cava, Prosecco, Champagne?

20 11, 2019

Een inleiding in mousserende wijnen

lees verder