Op bezoek bij de familie Vicari

24 03, 2019

Op bezoek bij de familie Vicari

De zoektocht naar leuke authentieke wijnen aan een betaalbare prijs leidde ons naar de familie Vicari in het Italiaanse Morro d'Alba.
Nazzareno Vicari runt er een klein familiebedrijf samen met zijn zoon Vico en dochter Valentina.
De Vicari waren "quelli del pozzo buono" (die van de goede bron), omdat er in hun straat een grote put staat, waar in het verleden de inwoners van Morro d'Alba naartoe gingen voor drinkwater. Vandaag de dag herinnert elk label op elke fles aan deze geschiedenis, met de vermelding "Del Pozzo Buono". 

Het logo van het bedrijf is trouwens de tekening van de oude historische bron.

In 1990 bottelde Vicari Nazzareno zijn eerste 200 flessen Verdicchio en Lacrima, waardoor de lange wijntraditie die al zo diep in zijn familie zit, weer voelbaar werd.

Vandaag is Vico, ondersteund door de zorgvuldige leiding van Nazzareno, bezig met de productie en het beheer van de wijnmakerij, terwijl Valentina zich volledig toelegt op de promotie en verkoop van hun wijnen.

De familie volgt met uiterste aandacht alle stadia van het wijnproductieproces, altijd op zoek naar de hoogste kwaliteit.

Met authentieke druivenrassen produceren ze kwalitatieve en karaktervolle wijnen.

De Verdicchio is een druivensoort die bijna uitsluitend wordt verbouwd in de Marken en behoort tot de beste witte wijnen van Italië.
Lacrima is een zeldzame, oude en lokale druif uit de Marken die zelden buiten de stad van Morro d’Alba wordt gevonden. Deze bijzondere wijn wordt geproduceerd door slechts enkele wijnhuizen. De naam betekent “tranen” in het Italiaans en is afgeleid van de traanachtige vorm van de druif.
zie ook Blog

"La Catedral del Vi"
"La Catedral del Vi"

14 04, 2019

Spaanse sterrenchef opent eigen wijndomein

lees verder

Wijn van de maand: maart
Wijn van de maand: maart

21 03, 2019

dé lentewijn bij uitstek

lees verder

Belgen met een droom
Belgen met een droom

22 02, 2019

Natalie en Joris Van Almenkerk in Zuid-Afrika

lees verder