"La Catedral del Vi"

14 04, 2019

Fran López is met 2 Michelin-sterren een toonaangevende referentie in de Spaanse keuken.

Deze jonge chef werd geboren in L’Aldea in 1983 en groeide op in de keuken. Op 16-jarige leeftijd verhuisde hij naar Barcelona en begon zijn studies als kok. Na 3 jaar zette hij zijn studies verder in Parijs en liep hij stage bij Alain Ducasse. In 2006 keerde hij terug naar Spanje en opende hij samen met zijn broer Joaquim Hotel Restaurant Villa Retiro.

In korte tijd wordt de keuken van Fran López bekend in heel Spanje. In 2009 veroverde hij met Villa Retiro op 25-jarige leeftijd, zijn eerste Michelin-ster. In 2016 opende hij in Barcelona Xerta restaurant waarmee hij amper 6 maanden later zijn 2e Michelin-ster behaalde.

Hij droomde altijd al van een eigen wijnmakerij en samen met zijn broer Joaquim richtte hij Pagos de Hibera op waarmee ze in 2010 hun eerste witte wijn in de D.O. Terra Alta op de markt brachten.

De wijnmakerij Pagos de Híbera bevindt zich in de voormalige wijnmakerij Cooperativista del Pinell de Brai, in de volksmond bekend als "La Catedral del Vi".

Het gebouw is een architectonisch juweel dat in 1922 ontworpen werd door César Martinell, een leerling van Antoni Gaudí. De constructie is modernistisch en bestaat uit een schip met 46 cementtanks van 30.000 liter en 25 ondergrondse tanks, die destijds een capaciteit van meer dan 2,5 miljoen liter wijn konden herbergen.

Momenteel is het een van de meest indrukwekkende wijnhuizen die je kan bezoeken in de Terra Alta. In één van de kamers van dit prachtige gebouw is trouwens een overheerlijk restaurant gevestigd.

De wijnen van Pagos de Hibera worden grotendeels gemaakt met (witte) Garnacha, de inheemse variëteit bij uitstek.

El Modernista Blanc en El Modernista Negre zijn scherp geprijsde, toegankelijke wijnen waarin de authentieke waarden van de appellatie terug te vinden zijn, gekruid met de moderne touch van Fran López.zie ook Blog

Oogstrapport Spanje 2019
Oogstrapport Spanje 2019

06 01, 2020

Een schaarse maar kwalitatieve jaargang

lees verder

Cava, Prosecco, Champagne?
Cava, Prosecco, Champagne?

20 11, 2019

Een inleiding in mousserende wijnen

lees verder

Wijn in magnum fles
Wijn in magnum fles

18 11, 2019

Betere kwaliteit of onzin?

lees verder