Wijn van de maand: Oktober

15 10, 2019

Wijn van de maand: Oktober

In oktober eren we de enige druif die van oorsprong uit de nieuwe wereld komt. Pinotage is een kruising tussen Pinot Noir en Cinsault en is wat rode wijnen betreft, de trots van Zuid-Afrika.

Op vele plaatsen wordt ze nog geteeld in de traditionele struikwijnstokken of “Bush Vines”.

Zo ook bij Bellingham Wines in de Franschhoek Vallei langs de Westkust van Zuid-Afrika waar men overtuigd is dat de beste wijnen gemaakt worden in de wijngaard.

Richard Duckitt en Arlene Mains staan er aan het hoofd van een team van wijnbouwers die de wijngaarden beheren en de vinificatie minutieus opvolgen. Beiden hebben een indrukwekkend CV in de wijnwereld. Ze werkten ondermeer aan de befaamde Opus One in Napa Valley (Californië) en bij Château Mouton Rothschild in Bordeaux.

Hun team selecteert enkel de allerbeste druiven tijdens de manuele oogst. Om de natuurlijke karakteristieken te behouden wordt er aan elke wijn veel tijd en aandacht besteed tijdens het productieproces. Subtiele eikrijping verbetert de structuur en de complexiteit.

Door minimale interventie en maximale aandacht voor detail worden er onderscheidende, complexe wijnen gemaakt die hun typische karakteristieken uit de wijngaard bewaren en een mooie aanvulling vormen op een breed gamma aan gerechten.

De Bush Vine Pinotage is een sensuele weergave van de kenmerkende authenticiteit van Zuid-Afrika, met een aroma van zwarte kersen, moerbeien en frambozen, een aardse mineraliteit en een subtiele eikintegratie.

Ontdek Bush Vine Pinotage in onze webshop.

zie ook Blog

Chiara Condello
Chiara Condello

04 12, 2023

eigenzinnig sangiovese-talent uit Romagna

lees verder

Op zoek naar de eeuwenoude Matsu wijngaarden
Op zoek naar de eeuwenoude Matsu wijngaarden

16 10, 2023

wijn van en voor het volk

lees verder

Giulia Negri: The Barolo Girl
Giulia Negri: The Barolo Girl

21 10, 2022

Ze maakt wijnen om je te verbazen!

lees verder